Visa-sjef Alfred Kelly mener at fremtiden for Crypto er solid

Administrerende direktør i Visa – Alfred Kelly – veier inn hvor han ser bitcoin gå de neste månedene.

Kelly: Betalingsverdenen er i ferd med å virkelig åpne seg

Ingen tvil om at bitcoin har hatt et ganske sterkt år (det har sannsynligvis vært det eneste som har holdt seg sterkt gjennom hele 2020). Ting ser ikke nødvendigvis opp for kontanter, sjekker og andre tradisjonelle betalingsmåter når coronavirus er død og borte. Kelly mener at verden sannsynligvis vil gå over til digitale betalinger på en slik måte at bitcoin og dets altcoin-fettere vil ha rikelig med ekstra rom for vekst og adopsjon.

I et nylig intervju forklarte han:

Slagmarken er alltid ute på det lokale markedet hver dag. Vi opererer i 230 land og territorier og ønsker å vinne så mange transaksjoner vi kan … Vi er et nettverk og prøver i økende grad å bli et nettverk av nettverk.

Han påpeker også at mange nye selskaper dukker opp overalt. Disse selskapene er designet for å fungere som mellommenn mellom betalingsselskaper og kunder, og er bygget for å sikre at digitale betalinger kan skje på mye enklere nivå. Et slikt firma er kjent som Plaid, som for tiden brukes av omtrent 11 000 finansforetak og nesten 3000 fintech-utviklere.

Selskapet prøver å flytte data. Det fungerer sammen med Visa, som spesialiserer seg på å flytte penger. Kelly kommenterte:

Plaid er bare på sitt mest enkle nivå et annet nettverk som vi mener passer inn i et ønske om å ha flere nettverk som vi flytter informasjon og penger rundt i verden.

Plaid er ikke det eneste selskapet som er designet for å operere på en slik måte. En annen – Finicity – har fått oppmerksomheten til Visa-konkurrent Mastercard. Ledere kunngjorde planer tidligere på året om å kjøpe selskapet for rundt 1 milliard dollar.

Den nyeste butikken med verdi?

Lex Sokolin – fintech-ekspert og global fintech-leder i ConsenSys – forklarer:

Som betalingsskinne må selskapet koble til alle tilgjengelige markeds- og handelssteder. Ettersom digitale eiendeler (i alle former) blir betraktet av myndighetene mer seriøst som legitime og et reelt økonomisk instrument, blir det mer strategisk for et kortnettverk å plugge inn i det … Mye av arbeidet i rommet de siste to årene kommer sammen for å lage en ny historie i det vanlige … Bedrifter som PayPal støtter bitcoin-kjøp, og Square bruker [bitcoin] som en egenkapital. OCC hevder at amerikanske banker også kan oppbevare kryptoaktiva.

Det som er interessant, er at Kelly for omtrent to år siden nevnte at den eneste måten Visa noen gang ville bli involvert i krypto er hvis det ble en verdilager. Dette har vært året hvor bitcoin virkelig har blitt etablert som det, noe som til slutt har tillatt valutaen å stige til et så enestående nivå til tross for de tøffe økonomiske forholdene den har vært utsatt for.