Indre Mongolia planlegger å kutte strømtilskudd til kinesiske gruvearbeidere

Kinas gruveindustri støtter opp for det som kan være en tøffere fremtid, ettersom myndighetene har begynt å ta i bruk politikk for å kvele driften. Denne uken rapporterte den lokale nyhetskilden Weixin at myndigheter i landets indre Mongolia-region har nektet gruvearbeidere tilgang til billig strøm.

Ingen grunn til å fortsette å støtte et pseudo-økonomisk konsept

Indre Mongolia har vært en kryptert gruvedrift-hotspot i lang tid. Regionen har et kaldt klima, tilgang til et dyktig arbeidskraftbasseng og rikelig med billig strøm. Disse fordelene har gjort det til et utmerket sted for gruvedrift av storwigs som AntPool og mer å sette opp driften.

Imidlertid, som Weixin rapporterer, vil preferansielle strømpriser ikke lenger være tilgjengelige for gruveselskaper. Politikken skjedde angivelig i går, og myndighetene ble angivelig ansporet av bekymring for gruvefarmer. I henhold til rapporten kom det viktige problemet fra regjeringens plutselige mangel på insentiv til å fortsette med programmet.

Mens Mongolia har vært en gruvedriftsted en stund, har det gått rykter om at regjeringen snart kunne vedta ikke-progressiv strømpolitikk. I september i fjor rapporterte det lokale cryptocurrency-nyhetsmediet ChainNews at fem myndigheter hadde søkt “utbedring” -tiltak mot regionens voksende gruveplass.

Avdelingene inkluderer Utviklings- og reformkommisjonen, Kontoret for industridepartementet, den offentlige statsavdelingen, Big Data Bureau og Finanskontoret. Per ChainNews ‚rapport mente avdelingene at gruvedrift bare var en konstruksjon av den pseudo-økonomiske verden og ikke var relatert til Mongolias „realøkonomi.“

På den tiden hadde avdelingen hevdet at de ville kjøre utbedringsprosessen mellom 10. oktober og 30. oktober. Imidlertid skjedde ingenting konkret. Nå som myndighetene i Indre Mongolia tar grep, ser det ut til at de går etter gruvearbeideres mest verdsatte besittelse.

Turen kunne se at strømprisene stiger så mye som 33 prosent. Det vil berøre opptil 21 selskaper, hvor noen av dem er de største aktørene i industrien. Weixin bemerket imidlertid også at noen selskaper ikke vil bli berørt av den nye politikken.

Gruvearbeidere er også angivelig bekymret for at Xinjiang – en nærliggende fjellregion i Nordvest-Kina – snart vil innta en lignende politikk.

Sichuan implementerer Crypto Mining Ban

Indre Mongolia er ikke det eneste kinesiske gruvedriftområdet som har tatt farlige retningslinjer mot kryptodrift. I år bekreftet en tweet fra det asiatiske nyhetsnettstedet FinTech PA News at myndighetene i Sichuan-regionen hadde gitt pålegg om å forby kryptogruving i området.

Gruveselskaper har foretrukket Sichuan. Regionen har en overflod av vannkraft, som gruvearbeidere har funnet å være mer kostnadseffektive. Dette har ført til en tilstrømning av gruveselskaper i regionen. Data fra Bitcoin Mining Map viser at området er ansvarlig for 9,66 prosent av Kinas totale hashkraft. Selv om Kina selv har 65,08 prosent av den globale hasjkraften, kan ikke Sichuan’s betydning overdrives.

Som tweeten forklarte, hadde Sichuan finansadministrative myndighet bedt de underordnede byråene om å „veilede“ gruveselskaper om å begynne å avslutte virksomheten. I likhet med indre Mongolia ville myndighetene også følge etter strøm, da de angivelig planlegger å stoppe investeringen av vannkraft i gruvedrift.